Jadłospis

PONIEDZIAŁEK

22.04.2024

WTOREK

                 23.04.2024

ŚRODA

24.04.2024

CZWARTEK

25.04.2024

PIĄTEK

26.04.2024

ŚNIADANIE I

Rogal maślany, masło, dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru, kakao na mleku – 1A,7

ŚNIADANIE I

Kulki czekoladowe wielozbożowe z mlekiem, pieczywo mieszane pszenno-żytnie, masło, pasztet zapiekany, ogórek,  herbata z cytryną   - 1A,1B,7,

 

 

ŚNIADANIE I

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie, masło, szynka drobiowa z indyka, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku-  1A,1B,3,7,

ŚNIADANIE I

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane pszenno-żytnie, pasta z kurczaka gotowanego, ogórek świeży, herbata z cytryną - 1A,1B,1D,7,

ŚNIADANIE I

Pieczywo pszenno-żytnie, masło, parówki z szynki 98% mięsa, pomidor, kakao na mleku -1A,1B,7

 

ŚNIADANIE II/PODWIECZOREK

            Serek malinowy-7

ŚNIADANIE II/ PODWIECZOREK

Kisiel z kawałami jabłka, pałka kukurydziana

 

ŚNIADANIE II/ PODWIECZOREK

 

Ciastko owsiane, mleko – 7

ŚNIADANIE II/ PODWIECZOREK

 

Mus owocowy

ŚNIADANIE II/ PODWIECZOREK

 

Melon

OBIAD

 

Makaron spaghetti z sosem bolonese, lemoniada z miodem

 

ZUPA JARZYNOWA

na wywarze drobiowym z warzywami: marchew, pietruszka,  seler, por, natka pietruszki, brukselka, fasolka szparagowa, kalafior, ziemniaki, śmietana, przyprawy-,7,9,10

 

 

OBIAD

Podudziki w sosie śmietanowym, ryż,

surówka z buraczków, kompot jabłkowy  1A,7,6,9,10

 

 ZUPA SZCZAWIOWA 

 na wywarze drobiowym z warzywami: marchew, pietruszka,  seler, por, natka pietruszki, szczaw, jajko,  ziemniaki, śmietana, przyprawy- 3,7,9,10

 

 

 

 

 

 

OBIAD

Rumsztyk wieprzowy z cebulką, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy - 1A,6,9,10

 

ZUPA ROSÓŁ  Z MAKARONEM  na wywarze drobiowym z warzywami: marchew, pietruszka,  seler, por, natka pietruszki, fasola biała, ziemniaki, przyprawy, pieczywo- 1A,1B,9,10

 

 

 

 

 

 

 

 

OBIAD

Burgery rybne, ziemniaki zapiekane, surówka z młodej  kapusta i marchewki, kompot truskawkowy - 1A,4,9,10

 

ZUPA WIEDEŃSKA Z KASZA MANNĄ  

na wywarze drobiowym z warzywami: marchew, pietruszka,  seler, por, natka,

pietruszki, kasza manna, koper, przyprawy, pieczywo – 1A,1B,9,10,

 

OBIAD

Ryż w sosie truskawkowo-jogurtowym,  soczek wieloowocowy  – 1A,7

 

ZUPA GULASZOWA  z warzywami i mięsem drobiowym : marchew, pietruszka,  seler, por, natka pietruszki, ziemniaki, koncentrat pomidorowy,  przyprawy, pieczywo –1A,1B,9,10